hagyma 2011.07.25. 03:50

POLICE I.

Harminc évig nem volt dolgom velük. Na jó, egyszer nem volt bekötve az övem, azután még valamikor ' 80-ban kiemeltek egy P. Mobil koncertről, állitólag sokat ittam. Kértem egy kis türelmet és hátra mentem a művelődési ház mögé - keresem az irodalmi kifejezést, de nem találom - hányni, majd visszatérve a bejárathoz még a koncertre is visszaengedtek.

Igy még pont elkaptam az Utolsó cigarettát. Azután meg az idézést a rendőrségre, kihallgatásra. 

 /hehe Maleczky hiányzik a széléről/

 

- Tivadar, az a meglátásunk, hogy maga a Berva lakótelepen rendzett P. Mobil koncert idején kábitószert fogyasztott - kezdte Áncsán százados, akinek a fiával együtt vizilabdáztam . Bandit, a fiát, úgy kell elképzelni, hogy egy kifejezetten lusta dagadt kis srác volt és ma, úgy tudom Ő az OB I-es csúcstartó a mérkőzések számát tekintve.

HA akkoriban nem hagyom abba a polot, még olimpiai bajnok is lehettem volna, mert ugyan nem voltam a legjobb, de tehetségtelen sem. 

- Tessék?

- Ilyen gyorsan kijózanodni nem lehet, ahogy maga kijózanodott.

- Ezek szerint lehet.

Abban az időben annyit tudtam a kábitószerről, hogy hülyegyerekek technocolos vagy kales zacskót húznak a fejükre. Meg is úsztam egy irásbeli figyelmeztetéssel. Itt el kell árulnom, életem első marijuanás cigijét éppen Tampán, Targetos koromban szivtam el, túl a negyvenen. Áncsán elvtárs már gondolom nyugdijas és megbocsájtja nekem. 

Most jut eszembe, még a könyvelési dolgokkal kapcsolatban volt egy házkutatás is nálam, de azt elég gyorsan lerendeztük. Odaadtam az összes nálam lévő pénztárkönyvet és naplófőkönyvet, számlát - nem volt sok - és álltam mindenek elé.

Nehéz volt ám.

Nagyon nehéz.

Egyrészt hibás is voltam, másrészt ez lelkiismereti kérdés is, hogy esetleg kenhetek-e mindent a volt barátomra, aki már nem él? Ma is úgy érzem, nem voltam ártatlan ugyan, de úgy jártam el, ahogy kell, mind az ügyfelekkel, mind Lajossal szemben. Alapjában véve viszont az amerikai rendőrökkel ápolt viszonyom volt a blogbejegyzés célja, erre kiderül, otthon sem voltam nárcisz.  

Ha ezeket elolvasnám , nem lennék jó véleménnyel magamról, ezért nem is olvasom el, csak irom. 

Az amerikai rendőr felfogása alapjaiban különbözik a magyar rendőrétől.

Alapjaiban.

Még most sem vagyok benne biztos, hogy értem-e a rendszert, amiben mozog az agyuk, de közeledem hozzá, az valószinű. Mielőtt belevágnék, el kell mondjam, Mary a közel 50 éve alatt egyszer került velük nexusba, egy sima gyorshajtás miatt, amit máig tagad, váltig állitja, hogy a mellette haladót mérték be. Vagyis miket beszélek....

Kétszer. Másodszor a nászútunkon, de erről később, mert ezidáig az volt az utolsó ügyem velük. 

Közkeletű tévedés, hogy az amerikai rendőr nem állit meg csak úgy, vagyis tényleg nem állit meg csak úgy. Az ilyen rutinellenőrzések, bár léteznek, nem gyakoriak, elenyésző a számuk, az, hogy mondjuk egy gyalogos rendőr integessen, az teljesen kizárt, főleg hogy én még nem láttam igazi rendőrt gyalog. Viszont simán megállit, ha gyanús vagy valamiért, és az én torturám is igy kezdődött az officerekkel, sheriffekkel, birókkal. 

Lássunk neki. 

Az első találkozásom egy amerikai rendőrrel megközelitőleg 2 hét után történt, amikor reggel hatkor kimentem kávézni a szomszédos kisboltba, ami 7-kor nyitott. Sötét volt még, én meg gyanús lettem, betörőt feltételezett, mert ugyan ki jár floridában szombat reggel 6-kor gyalog? Általában betörők, vagy én. 

- Mit csinálsz itt? - kérdezi a hóna alatt egy hatalmas elemlámpával.

Már csak gondoltam, hogy ezt kérdezi, mert mi mást kérdezhetne?

Hosszas magyarázkodásba kezdtem, amiből meggyőződésem szerint a coffee-n kivül semmit nem értett, de miután megmutattam az ID-mat, utamra engedett. Én meg húztam is be a kis motelomba és dicsértem magam, hogy nem a melós ruhámban mentem ki.

"Mert tuti akkor elvitt volna az imigration."

Ma már röhögök ezeken, de akkor mi nagyon izgultunk, ha rendőrt láttunk, bár tulajdonképpen egyáltalán nem foglalkoztak a bevándorlókkal. A dolguk a rend fenntartása. Mostanában azért van állam, ahol változott a helyzet.

A második találkozást szerintem meséltem régebben. Ültünk a platón a Ford truckon vagy nyolcan, mikor mellénk állt egy motoros rendőr és el kezdett beszélgetni a főnökünkkel. Mi teljesen biztosak voltunk benne, hogy most félreállit minket, elkér mindenkitől minden papirt, meg a kocsiról, mi meg megyünk haza. De ahogy zöld lett, lendületből elhajtott.

- Főnök! Mit akart a zsaru?

- Nyugi, csak szólt, mennyek lassabban ha emberek vannak a fedélzeten. És mentünk tovább, a Hilton tetejére.

Szigetelni.

Még hatszor volt dolgom velük, hatodjára sikerült bekerülnöm egy amerikai börtönbe öt kemény órára. De erről, meg az előtte való ötről csak holnap. És most biztos, hogy lesz holnap, mert már kész van.

Utána majd meglátjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://hagyma.blog.hu/api/trackback/id/tr533095135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.25. 05:10:48

Hehe...a kovetkezto posztomban én is pont a rendorokrol írok, pontosabban a bobbyk-ról(részben). P-Mobil Király!

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.25. 05:31:22

Egyébként a Wahorn András mesélte egyszer, hogy mikor amerikában élt, akkor elég sokszor ult piásan volán mogé, és már annyira betanulta ezt a: -sétálj fel-alá egyvonalban
-Érintsd meg az orrodat becsukott szemmel, stb.mozdulatsorokat-amiket a kinti rendorok tesztként kovetelnek a megállított részeg(vagy nem részeg) autóstól,-hogy soha nem bukott le(illetve csak egyszer és utoljára).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.25. 05:38:36

@A country full of aliens: kovetkezo r;szben meg lesz
harom tesztem volt:)
erdekes dolog

AlulírottFentemlített 2011.07.25. 10:56:12

Mitől lesz valaki gyanús?

Vannak emberek, akik ha egyenruhást látnak azonnal idegesek lesznek és ezáltal felhívják magukra a figyelmet, vagy pl. tétováznak és nem merik megelőzni a 30-al járőröző szerveket, szépen kullognak utánuk, pedig nincs záróvonal, nincs előzni tilos tábla, sőt még csak a megengedett sebességet sem kellene átlépni ahhoz, hogy véghezvigyék az előzést.

Engem annak idején sokszor igazoltattak amikor hajnalban gyalogoltam hazafelé a haverommal valamilyen buliból nyugodt tempóban valahonnan és ez kurva gyanús volt:-)
Mindig megkérdezték, honna jönnek, hova mennek. Mi közük volt hozzá? Semmi.

Azt viszont sosem értettem, hogy ilyenkor, mint gyanús egyén benyúlhattam a belső zsebembe a személyimért, mert mást is elővehettem volna, ha tényleg bűnöző vagyok.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.07.25. 12:51:03

semmi olyat nem írtál, amit ne olvashatnál vissza:)

@A country full of aliens: akor én ide le sem rom, az én tapasztalataimat a rendőrökkel, nehogy lelőjem a témát:)

alma_ata 2011.07.25. 22:06:43

@AlulírottFentemlített:

szerintem kint azért kell a rendőrök részéről az óvatosság ilyen esetekben, mert mások a tapasztalatok mint itthon. De majd Mr. Onion mesél :)

kawics 2011.07.26. 02:22:58

De, mi az a "kales" ?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.26. 08:33:11

@kawics: a KALE egy bolgar ragaszto, hatasosabb es hosszabb hatast valt ki mint a technokol rapid
neylonzacskoba kerult kinyomasra, majd onna belelegzesre
/nem nalam, en sosem ragasztoztam/

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.26. 11:53:50

@AlulírottFentemlített: Ha ez Mo.-on volt, akkor érthető. USA-ban úgy hallottam, ha igazoltatásnál a kesztyűtartóban vagy a belső zsebedben vannak az irataid, akkor szólni kell, hogy "most előveszem az irataimat" és LASSAN előveheted, de akkor is árgus szemekkel figyelnek. De majd Hagyma úr elmondja, így van-e.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.26. 15:02:23

@Yooha: azert a helyset nem annyira veszes, bar mondjuk gyalogost meg nem is lattam igazoltatni, talan egyszer emlekszem, mikor valaki aludt a padon, azt koltogette a rendor
kocsiban 99 szazalekban igy zajlik
valamit kiszur, szabalytalansahm, gyorshajtas akarmi, es utanad megy, mikor mogotted van 2 mp-re felkapcsolja a szirenat
ezutan koteles vagy a leheto legkozelebbi helyen megallni, ha nincs semmi akkor az ut szelen siman
kiszallni nem szabad, nem baj ha a kezedet a kormanyon tartod es varsz, le kell allitani a motort, ezert nem baj ha lehuzod az ablakot elotte
3-4 perc meg lecsekkol
azutan odamegy
elkeri a jogsit es biztositast, meg a forgalmit
kozben megkerdezed mi a fax van, bar altalaban tudod....
akkor megmondja
ha piasnak nezel ki a kkor kiszallit es letesztel, de ahhoz tenyleg ugy kell kinezni
ha minden rendben es csak mondjuk gyorshajtas, akkor ir egy tickettet amit majd be kell fizetni
ha komolyabb problema van, akkor kiszallit es megbilincsel
altalaban a megallitasod utan 2-3 perccel megerkeZik egy masik rendorkocsi is, igazoltatasnal odamegy aki a legkozelebb van csak in case, de az lelep, ha latja, hogy rendben van minden
van meg egy lehetoseg, hogy nem allsz meg, na akkor vannnak a jo kis uldozesek. lsd cops

ok nelkul elvileg nem allitanak meg, de nekem sikerult egyszer belefutnom, hogy siman csak gyanusnak talalt, nem vetettem semmit, tulajdonkeppen bejott neki, mert nem volt jogsim

kawics 2011.07.26. 23:18:38

@Yooha: Igy van, ha megalltal ulsz nyugodtan, kezed a kormanyon. Aztan valaszolsz a kerdesekre. Miutan megkerdeztek van-e Nallad, fegyver, kes, kabszer.....etc, es nemleges a valasz akkor nyulhatsz a papirjaidert a kesztyutartoba, de ha gyanusnak latszo targyat eszlel a rendor, akkor bekemenyit, akar lohet is.
Itt ha valamire azt mondod: igen, azt elhiszik igennek. Ha valamire nemet mondasz, akkor annak hiszik el, es annak fuggvenyeben cselekszenek, de nemcsak a rendorok. Barmelyik hivatalban , ugyeid intezese kozben is " meg kell eskudnod" : az igazat csakis az igazat mondod. A kezed felteteszed es mondod a hivatalnok utan a szoveget.
Ha rajonnek, hogy hazudtal kemenyen bannak el az illetovel.
De kulonbozo papirok kitoltesekor is talalkozol ilyennel, "buntetojogi........etc, etc. Alairod, elfogadjak minden fenntartas nelkul, de ha lebuksz, akkor nagyot bukhatsz. Penzbuntetes es borton jar erte.
A rendor is mindent elhisz, amit mondasz, de ha rajon , hogy atvertek, akkor jon a feketeleves.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 00:08:51

@kawics: ez teny
a hazugsagnak sokkal nagyobb a sulya mint otthon, akarcsak egy munkahelyi ugyben is, siman a hetkoznapi eletben
az osamerikaiak a keleteuropai nepeket meg sem kozelitik fullentesben, hazugsagban
hazudni amugy is csak a nagyon okos emberek tudnak profin
vagni kell az esznek
mondjuk rolam sok rosszat lehet mondani, de gyerekkorom ota nem hazudok, egyszer megfogadtam
aprobb joszandeku fullentesek, nem az elonyszerzes erdekeben megesnek es akkor igen meggyozo tudok lenni
es megfoghatatlan
az am,erikaiak kevesbe gyanakvok a hazugsaggal szemben mint pl a magyarok,, de minden hiteledet elveszited ha hazugsagon kapnak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 00:11:37

valaki benevezett a goldenblogra, amire rovid multam es "kinezetem" alapjan semmi eselyem, de koszonom, jol esett
/ megkerdeztem Maryt es a fiamat, nem Ok voltak:)/
Marynek amugyis nehezen menne a 10 szavas magyar szokincsevel

kawics 2011.07.27. 02:09:20

@hagyma: Igen, ez igy van.

En nem neveztelek be. Sajnalom :)

Mi van John-nal ?

kawics 2011.07.27. 02:10:39

@hagyma: Eloszor azt olvastam : Goldenglob :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 02:39:18

@kawics: meg az is bejohet
ne sajnald, eleg lesz ha szavazol
John visszatert a bazisra, valoszinu ki kell toltenie az 1 evet, amibol meg hatra van 10 honap, lenyeg, hogy renden van, ugy tunik
nade utana megyunk Kentuckyba eskuvore:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 05:20:11

@kawics: olyan helyen zuhant le a helikopter, ami nem biztonsagos
az embereket kimentettek, de utana a helikoptert kilottek, felrobbantottak sajat maguk, mar a hadsereg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 12:19:18

@A country full of aliens: hat valoszinu nem satras lesz, de nincs kizarva, hogy csak a haznal tartjak
a country zenerol meg majd kulon irnom kell amert az amcsi focin es a baseballon kivul meg azt utaltam igazan, most meg favoritok, persze csaka modern country

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 23:20:24

@MPL firstlady: thx
szeretem ha savaznak
kuzdok a Police II-el, de szerintem csak holnap lesz kesz, mert bablevest igertem Marynek, penteken meg megyunk Casinoba cheroky rockhoz, mert nem csak vasarolni imad, de jatszani is
szoval a csutortok idealis blogolasra:)
babfozes kozben
minden babreceptet szivesen varok, mivel nem vagyok egy Levin

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.27. 23:31:45

2011.07.25. 03:50 "És most biztos, hogy lesz holnap, mert már kész van."

édes hagyma:) nincs még ott holnap :))kiguvad a szemem :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.27. 23:48:19

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
tudod mindig ez a gond
megirom es ha nem rakom fel rogton akkor nem tetszik es atirom es meg szarabb lesz
de mostantol ahogy kesz felrakom, tobbet nem esek ebbe a hibaba
ezt elhataroztam
a fiam is ezen rohog
amugy a holnap az egy jo szo:)
a mexikoiak is mindig ezt mondjak
manyana:)
bableves recepted van?

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.27. 23:53:55

ráérsz,csak vicceltem,én most ugyis még visszafelé olvasom,de nagyon tetszik az összes:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 00:12:50

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
raerek az tuti, de tenyleg kesz volt:)
es masnap nem tetszett
ma meg lusta vagyok
orulok ha tetszik:)
van bennem meg vagy 20 resz
az is eldolt marciusban megyunk haza, nem iden
ez mar vegleges tizen ev utan es Mary eloszor amerikan kivul
kicsit fosok am

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 00:15:27

raadasul az mindig ugy van ha idegbol kitorlok , atirok, valamit utana sokkal szarabb lesz
ez torveny

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.28. 00:19:01

nyugalom,nekem nagyon teszik,még ha néha csapongsz is,de isteniek a történetek,lehet holnap elkezdem alulról felfelé,kiváncsi vagyok Mary mikor jött a képbe :))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 00:41:42

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
Mary mar a kovetkezo reszben kepbe jon, de ha idorendben csaponganek akkor nagyon soka jonne
de ez most a rendorsegi vonal lezarasa lesz es hat abba O is beleesett:)
de azutan meg visszater
itt kisert allandoan:)

MPL firstlady 2011.07.28. 10:59:03

@hagyma:

bab beáztat előző este
csülök van?
az is.
másnap
bab csülök feltenni főni
első forrás után vizet leönt,
bab csülök megmos
új víz
bab csülök beletesz
répa (sárga, fehér), zeller, hagyma, fokhagyma szintén beletesz
ha Mary bírja az erőset + zöldpaprika
rántás nem kell ha van csülök
rántás nem kell ha van benne csipetke (az is kell?)
rántás (azt tudod?)

én így

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 16:53:55

@MPL firstlady: beaztatas megvolt
ugy dontottem savanyukaposztaval csinalom, akkor nem kell zoldseg meg csipetke meg rantas

uj poszt csak ha a blogmotort is rendbeszedik, allitolag holnap reggelre kesz lesz, ma ejjel allnak, ahogy olvasom

kawics 2011.07.28. 17:39:30

@MPL firstlady: Hat en mindig berantom a bablevest, csipetke ide vagy oda. Igy termeszetszeruleg a fokhagyma a rantasba kerul.

De eloszor is milyen bablevest akar, ez itt a kerdes. Van ugye , 100 fele, habart, rantott, tarkababos, feherbabos, zoldseges, tejfolos, kaposztas............. :)
Ja meg a jo kis Jokai bableves is.

Nem tudom melyik videkrol de egy ismerosom pld , szintiszta tejben fozte a babot. Semmi viz.

PS: en dobok egy mareknyi / ferfimareknyi / reszelt tesztat bele, nem kinlodok a csipetkevel !

De a Tied is finom lehet, lehet egyszer kiprobalom, de fustolt csulkot honnan veszek ??? :(

kawics 2011.07.28. 17:41:34

@hagyma: Szerintem akkor is kell rantas. Akkor lesz " tartasa" vagy akkor lesz "testes" a leves :D

A kaposztat jol mosd at, nehogy nagyon savanyu legyen.

Majd irdd meg , hogy milyen lett.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 18:26:48

@kawics: ja, lehet berantom, bar azt mindig elcsesszem
vacsorara megcsinalom
kicsit atmosom, de szeretem ha savankas:)
zoldseg tejfol nem lesz
/mar szetneztem a neten 1000 fele variacio van, mint mindig a legegyszerubb kajara is, megyek a fejem utan, meg mixelem amit olvastam toled MLP-tol meg a 200 maradek receptbol/
Mary imadja, meg en is egesz heten ezt esszuk majd, csak reggeli lesz mas

MPL firstlady 2011.07.28. 18:28:21

@kawics: a napközi óta úúútálom a rántást...

ott a főzelék az rántás volt tulajdonképpen, és az egységnyi területre eső borsó/bab akármi száma csak nagy ritkán haladta meg a nullát...

álláspontom az, hogy a csülökből kifővő zsiradék megfelelő mennyiségű víz esetén a zöldséggel, illetve a csipetkével elegyedve eredményezi a kellő sűrűséget.

ha nagyon akarom, teszek bele egy burgonyát, ami ugye széjjelfő, és ettől tovább sűrűsödik, de nem szükséges ez sem.

természetesen a víz mennyisége ilyenkor nem hektónyi, mondhatni, hogy a kanál megáll a levesben, és nem a csipetketömegtől persze.

részemről tarkabab természetesen.

MPL firstlady 2011.07.28. 18:53:31

@hagyma:

nem baj Tivadar, most a bablétyóra koncentrálj:P

MPL firstlady 2011.07.28. 19:21:51

@hagyma:

sajnos a főzés izgalmait valszeg át fogom aludni, tekintettel a közöttünk lévő távolságra időben is. ezért leszel szíves ideírni, hogy hogy sikerült. persze Mary szerint:)

és olvastam a jövő márciusra szóló terveteket. hát kérlek, a programnak az a része, amit már éppen második éve beszélünk meg, részemről az ugyanúgy vár titeket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.28. 19:43:45

@MPL firstlady: OK elunk vele:)
ha tenyleg nem jon kozbe semmi rendkivuli, akkor marcius
iden keptelenseg
/5 eve keszulok haza vakaciora mondjuk/

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.29. 09:15:05

Se normális kenyér, se tejfol, gondolom a Mary chips-el eszi.XD Mondjuk tejfol helyett ott a soure cream. Nem ugyanaz de hasonló.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.29. 16:11:55

vannak jo kenyerek, csak nem a hiperekben, francia peksegekben,m europai boltokban, sot vgegylis a hiperekben is van jo igaz 4 dollarnal kezdodik
a sour cream meg egyertelmuen tejfol
Mary a szendvicset/ es neha levest is, de nem az en csulkos bablevesemet:)/ eszi chipszel, igaz most mar en is:)

kawics 2011.07.30. 02:19:42

@MPL firstlady: Akkor nem is rantasz be semmit ? Vagy esetleg habarsz ? Igaz a menzas, napkozis rantasok, mindig pirospaprika es fokhagyma mentesek voltak. szerintem egy jo rantas azert osszefogja a levest vagy fozeleket.

kawics 2011.07.30. 02:21:49

@hagyma: Probaltad mar a Walmart-os, $ 1,50-es sima kenyeret? Semmi fuszer a tetejen, vagy szaritott paradicsom vagy sajt... A sima kenyeret? Szerintem eleg kozel all a magyar kenyerhez. A boltihoz persze nem a maszek kenyerhez.

kawics 2011.07.30. 02:22:54

@A country full of aliens: Annyifele tejfol van, hogy ihaj. Nagyon egyforma a magyarral szerintem. Vagy csak ehhez szoktunk mar hozza :)

kawics 2011.07.30. 02:28:24

@MPL firstlady: A csipetke helyett meg a kovetkezot csinalom, Mar amikor csinalom :) Csak tojas es liszt, Azt jol atgyurom es teniszlabdanyi meretben beteszem a fagyasztoba, amikor mar jo kemeny akkor lereszelem. Vagyis bele az aktualis etelbe. Igy nem tul maceras :):)

kawics 2011.07.30. 02:31:32

@hagyma: Kicserelted a fotot ? Ugy latom ez papirkep. Te csinaltad az emlitett koncerten Pajtas fenykepezogeppel ? Na, jo poennak szantam a Pajtast:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.30. 02:32:08

@kawics: a wal martban mostanaban egesy jo kenzerek vannak, kicsit elkulonitve, bar nem 1,50, fokhagzmas, meg mit tudom en, bar havonta ha jarunk oda
meg ay atlanta bread co nem rossy, de meg van a bejaratott francia peksegunk, perfekt a kenyér de ay Inglesben es a Publixban is van jofele
3 alatt meg nem nagzon talalkoztam jó kenyérrel csak normálissal, 2 alatt meg bullshet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.30. 02:33:37

@kawics: nem, nem én, eltunt a regi es vegulis ez volt az eredeti felallas

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.07.30. 07:49:18

@kawics:

Én ha veszek valamit(tejfol, retek, dinnye, hagyma stb.) akkor annak mindig csak fele olyan intenzív az íze mint az otthoniénak. Háros lehetséges válaszom van erre:
1. Tényleg minden ízetlenebb mint otthon.
2. Elhaltak az ízlelobimbóim a sok ízetlen kajától
3. Tudat alatti hazavágyódás materiális megtestesulése.

Otthon elso utam mindig a Bosnyák téri piacra vezet, ahol jól bevásárlok.

MPL firstlady 2011.07.30. 09:03:36

@kawics:

hát habarás jellegűen...:)

a főzeléket pölö úgy, hogy kiveszek egy kis alapanyagot, azt leturmixolom tejszínnel vagy tejföllel abszolút péppé, vissza a lábosba, összekeverem és ettől lesz olyan, mintha lenne benne habarás.

levest meg - a babon kívül - ebben a családban nem eszik senki, csak én...

MPL firstlady 2011.07.30. 09:27:27

@A country full of aliens:

ízetlen a tréfa:) a kaja íztelen:)

anyám testvére, aki ámerikában él, rendszeresen magot visz magyarországról. ami tilos, de szerinte muszáj:) a konyhakertjébe.. mert az ottani zöldségeknek se íze se bűze

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.07.30. 12:22:51

@A country full of aliens: cream frenchi=tejfol, Asda, tecso, lidlben a legolcsobb.

azert nyaron lehet finomat venni:) nalunk 3 kolok mellett folyamatos utanpotlas kell zoldsegbol,gyumolcsbol. Az iden vettunk finom gorogdinyet is. A legjobb az utca piac:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.30. 17:42:24

@MPL firstlady: hat, lehetmar en szoktam hozza, de amit rndszeresen eszunk, hagyma, zhagyma, paradicsom z paprika es a gyumolcsok teljesen rendben vannak
a dinnye abszolute, meg a deli gyumolcsok is de az alma szilva barack is
krumpli ezer fele es remek
jo, a californiai meg sem kozeliti a jo oreg tv paprikat, ezt alakarcintom
nagy problema inkabb a turo es a normalis szalonna, valamint a belsosegek, kacsa es libahiany stb
sokkal nagyobb, mint a zoldseg-gyumolcs vonal, az teljesen rendben van, foleg ha piacon vasarolsz

kawics 2011.07.31. 03:44:01

@hagyma: Konnyu ott ahol terem es negy evszak van. Ahol nagy a hoseg es nem terem, hanem hozzak, ott nem az igazi. Igazad van az otthoni tv paprika, az nagyon hianyzik nekunk is :( De a szallitas miatt a gyunolcsoket nem igazan eretten szedik le igy nem az igazi.
A dinnye es sargadinnye tenyleg finom. Az ananasz meg isteni :) Az alma is jo a korte utoerik , azzal sincs gond. De a szilva, barack, malna es eper, na azzal nem vagyok itt kibekulve:(
Kacsat fagyasztva lehet venni a Publixban, nezz utanna.

kawics 2011.07.31. 03:45:13

@MPL firstlady: Lehet kapni vetomagot es viragmagot itt is:) Persze lehet a megszokott fajtat szereti a neniked :)

kawics 2011.07.31. 03:53:01

@hagyma: Hat igen az igazan jo kenyer az nincs $3 alatt. De pld gorog, lengyel boltokban lehet a magyar kenyerhez hasonlot venni, olyan hazisutes felet. Egy a baj vele, 2kg korul vannak es nem fogy annyira sok es kiszarad, szivacsos lesz.
Nem jo mar nekunk semmi :D

Jut eszembe a Publixban szokott lenni, nem mindig, becsomagolva, szalonnadarab, ami gondolom mar nem szeletelheto fel. Olyan formatlan darabok. Az jo. Kint van a polcon, de nem ott ahol a kolbaszok, virslik vannak, hanem a husok vegeben, majd megnezem mi a becsuletes neve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.31. 04:13:21

@kawics: ismerem, az egy jo szalonna sokszor vettem, csak az a baj, hogy most a legkozelebbi publix legalabb 30 merfoldre van
de nem nagy ugy szeretem en ezt a szeletelt bacont, csak peldanak hoztam, hogy inkabb a husvalasztekban vannak hianyossagok, nekem a zoldseg-gyumolcs rendben van

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.07.31. 12:48:37

@hagyma: nalunk van olyan amit egyszeruen nem tudok felfedezni, ilyen pl a csirkemaj, a csirkeaprolek! oh az a jo kis csirkelab a levesbe vasarnap!
ha tudja valaki hol talalok ilyet arulja el es meghivom egy vasarnapi magyaros ebedre:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.31. 13:04:32

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
csirkeaprolekot meg en sem lattam de maj van -dobozos - meg foliazott zuza
regen csinaltam is, dehat Mary belsoseget nem eszik egyaltalan, igy lekerult a zuzaporkolt vagy a sult maj....

kawics 2011.07.31. 22:30:29

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Csirkemajat kapsz a Walmartban, dobozban. Nem irom, hogy kek szinu dobozban, hatha feletek mas szinu a doboz. XD Vagy van a publixban is. Olyasmi dobozban, mint egy nagyobb kerek ramas doboz. Zuzat talcan veszunk. Valahol lattam a multkoriban csirkelabat, de mar nem is tudom, hol lattam, meg is voltunk lepodve. Csirke far-hat is van neha a Publixban.

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.08.01. 00:21:35

Kint voltam tegnap a piacon és láttam az egyik standon squirrel meg pigeon pie-t. Nem mertem rakérdezni sem, hogy az van-e benne de jovohéten visszamegyek és osszeszedem magam.XD

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.01. 11:20:13

@hagyma: @kawics: összeesküvés elméletem szerint az összes csirkeaprólékot Magyarországra viszik:)))
Kavics: én Angliában vagyok:)de köszi:)

úgy oldom meg, hogy megveszem az egész csirkét és szétbontom:) még nyaka is van egy kicsi:)de lába az nincs, kértem már a lengyel boltosokat is hozzanak, de eddig nem sikerült összehozni...

@A country full of aliens: én csak levesbe, e azt nagyon! csak ne lássam a húsát...

kawics 2011.08.02. 01:06:25

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Akkor ugorj at ide egy kis majert :D Egy fapados majturara :):)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.02. 22:55:37

@kawics: inkabb rendelek e-bayon elo csirkeket:) ellesznek egy darabig a kertben:)

@A country full of aliens: :DDD

kawics 2011.08.03. 02:50:56

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Es Te le is vagod Oket?
Egyszer disznovagasra voltam hivatalos videkre. Elozo nap erkeztem/erkeztunk. Megmutattak a malacot, Aki odajott a gazda ele az olajtoba, magasra tartotta a fejet, mert tudta a tokajat fogjak vakaraszni. Kek szemeivel lelkesen nezett a gazdajara. Na en ebbol a disznobol egy falatot sem tudtam enni. Lelkes, odaado kek szemeire a mai napig emlekszem.
Neve is volt, de arra mar nem emlekszem.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.03. 11:33:33

@kawics: le biza:) a mi csaladunk mottoja:
Olyan nincs, hogy "nem tudom", csak nem akarod:)
süti beállítások módosítása