hagyma 2011.10.03. 00:52

Egyedül

Végre egyedül. Nem magányosan, de egyedül. Kis lakás Tampa történelmi belvárosában, tulajdonképpen magyar szemmel nézve nem is lakás. A lakótelep betoncölöpökre állitott faházakból áll, amire azért van szükség mert nagy esők vannak és hát tulajdonképpen egész florida mocsárra épült. Az óvárosban annak idején meg aztán tényleg nem akartak kőházakat épiteni 20 méter mély alapokra. Egy szoba, kis konyha, zuhanyzó, a hálószoba ajtaja az utcára nyilik, vagyis hát ugye a telep parkolójára.

A padló nyikorog, a légkondi brutális, ha bekapcsol majdnem elmegy a világitás egy pillanatra, később rá is megy a féltve őrzőtt Vaiom képernyője. Pénzem nincs sok, veszek egy használt monitort, azt kötöm rá.

Amúgy ha apartmant keresel, az épületek  és a környék kinézete mellett legegyszerűbb ha megnézed a parkolóban álló kocsikat, az mindent elárul, mire számithatsz. Na, az én  12 éves, kissé festékhiányos Chryslerem cseppet sem lógott ki a sorból, mint ahogy a közeli benzinkút törzsközönségét - minden benzinkútnak van -  sem a jól szituált fehér középosztály alkotta.

Nem, nem volt gettó, csak kicsit más volt mint az addig megszokott kertvárosi élet.  Hozzá kellet szokni, hogy itt rendszeresen aprót kérnek ahogy kiteszem a lábam, nem túl bizalomgerjesztő alakok. Nem, nem voltak erőszakosak, ha azt mondom nem, nem kisérleteztek tovább, viszont valami eszméletlen - számomra új - angol nyelven beszéltek, legtöbbször kimerült a válaszom abban, hogy OK, meg egy mosoly. Na persze azután hogy közöltem, hogy nincs kézpénzem. Bent a kúton is mindig volt valaki, akinek éppen 25 cent hiányzott, hogy kifizesse, amit vett. Egyszer előttem állt a sorban egy srác és akkor éppen volt nálam cash, már turkáltam a zsebemben, hogy kisegitem, de az eladó integetett a fejével, hogy ne.

Ebben maradtunk. Azelőtt is, azután is a kártyámat használtam és megmondom őszintén, este 10 után már nem sétálgattam a környéken.  Nem féltem, nem éreztem magam veszélyben, de ismeretlen volt a közeg és hiányzott a közös nyelv, tényleg alig értettem őket, de ami nagyobb baj volt az én agolomat Ők aztán egyáltalán nem. Ez még később is bebizonyosodott, ha jelentős akcentusod van, mint nekem, minnél intelligensebb egy ember annál jobban megérti, még az utca egyszerű gyermekének válasza legtöbbször csak ennyi:

- Ha?

Csendesen csordogáltak a napok, dolgoztam mindenfélét. Takaritottam éjjel néhány áruházat, voltam pizzafutár, kocsiwaxoló. Nem volt sem rendszeres munka, sem rendszeres pénz, sem rendszeres barátnő. A környéken mondjuk rohangáltak 20-50 dolláros nők, de valahogy nem kivántam a dolgot. Azt emlitettem, nem nagyon jártam ki este 10 után a környékre, de ezek reggel 6-kor is kint voltak.

A nőkről jut eszembe, nem emlékszem meséltem-e?  Itt ha prostitúcióra kerül sor, ami szigorúan tilos - nem gondokodnak türelmi zónákban - tetten érés esetén a férfit is börtönbe viszik pár órára és valakinek ki kell váltania, súlyos büntetés nem jár ugyan érte, de egy bizonyos, az illető felesége, ha van, tudomást szerez a dologról.

Ez gondolom sokszor éppen elég.

Közben Tibi bevágódott egy amerikai céghez, ami  padló waxolással foglalkozott. Elég nehezen tudom leirni a lényegét, aki ismeri tudja, aki nem, nem.

Floorfinish. Ezt még a Targetos időkben megtanultuk, a lényege, hogy az áruházakban ezeken a műanyag padlókon van egy bizonyos réteg ami idővel elkopik, bepiszkolódik. Na ezt kell felszedni egy igen erős vegyszerrel, majd az újat lekenni. Igen nehéz, embert próbáló munka, de jól fizetik. Viszont nem rendszeres, vagy van valami, vagy nincs, otthon ültem, ha éppen nem Cash&Carryt takaritottam és vártam a telefont.

Sok kitörési pontot nem láttam ekkoriban, abban biztos voltam, nem akarok haza menni, de illegálisan, nem túl sok munkával, igy nem túl sok pénzzel a kilátások nem voltak biztatóak.

Na ez modoros lett, éltem hónapról hónapra és fogalmam sem volt, mi lesz holnap. Ha csak egy munkát elbukok, nem lesz elég a pénz a következő hónapra, vagy esetleg még egyre.

Igyekeztem nem sokat gondolkodni ezen, de igy utólag belegondolva borotvaélen táncoltam, hogy visszatérjek a közhelyekhez. Ráadásul már nyilvántartásba volt véve a rendszámom, mint gépjármű, amit érvényes jogositvány nélkül vezetnek. Ez amerikában nem életbiztositás.  Ma szórom a közhelyeket. De tényleg igy van, amikor vezettem többet néztem a tükröt mint előre, ha csak 3-4 kocsival mögöttem rendőrautót láttam, lekanyarodtam valamelyik bolthoz és megvártam, hogy elmenjen, ha mögöttem áll meg, mondjuk egy lámpánál, biztos a bukás.

Mai napig is hátulról ellenszélben, éjjel, ködös időben látom ha 30 mérföldes körzetben rendőrautó van. Mary mindig elképed, mikor mondom neki, mérnek, itt meg ott, jobbról, balról, egyszerűen látom és érzem, belém ivódott azalatt az 1-2 év alatt, pedig ma már maximum annyi történhet, hogy megbüntetnek 100 dollárra.

Hogy teljessé tegyem a közmondások és közhelyek körét, addig jár a korsó a kútra... ameddig Tivadar kocsikázik jogositvány nélkül. Este 10 körül volt, dolgozni mentem éppen, takaritani ugye, mikor láttam olyan 200 méterre mögöttem a sheriffet. Kétszer 3 sávos volt az út, a belsőben mentem, mert egy blokkal később balra kellett kanyarodnom, aminek külön sávja volt. Még átfutott a fejemben, hogy lehúzódok jobbra és beállok egy parkolóba, de már olyan közeli volt a balra kanyarodó sáv, igy behúzodtam oda és sajnos pirosat kaptam, sőt mi több a sheriff beállt mögém.

Tudtam, hogy kész. Úgy is lett, még mielőtt zöldre váltott a lámpa feldobta a fényjelzést és egy rövidet szirénázott.

Majd kiszólt az ablakon, hogy állitsam le a motort.

Leállitottam és vártam a sorsom. A szokásos járt a fejemben, biróság megint, esetleg börtön, deportálás? Hát dolgozni nem fogok ma. Múltak a percek mire végzett az ellenőrzésemmel majd odajött a kocsihoz.

A szokásos, jogositványt, biztositást, akár otthon, Odaadtam neki az interneten vásárolt New Yorki nemzetközi jogositványt, amin jót röhögött.

- Ez a jogositvány nem érvényes.

- Nekem azt mondták, igen.

- Szállj ki! Hová való vagy?

- Hungary, Budapest.

- Budapest? Szereted a Forma 1-et?

- Hogyne szeretném , Schumacher, Mogyoród, de nagyon is szeretem, nézem mindig - büszke vagyok magamra milyen folyékonyan hazudok, vagyis hát nem is, jókat aludtam vasárnap kora délutánonként annak idején, sőt egyszer fel is ébredtem, mikor egy idegbeteg Demon Hillt kereste orditva.

Sheriff vigyorog, az már jó jel, hogy nem hiv rendőröket.

- Hol laksz?

Mondom neki.

- OK, akkor most húzzál haza, éjjel leellenőrzöm még kétszer, otthon áll-e a kocsid, ha nem, vagy ha legközelebb vezetsz ezzel a jogositvánnyal, akkor beviszlek a börtönbe. Tudod milyen egy amerikai börtön? Nem javaslom. Tulajdonképpen már most is ezt kellene tennem. Na indulás haza és ne találkozzunk mert...

Ezer thank you és nyomás haza. Ezt megúsztam. De ez a sheriff volt, ez mindig itt járkál a környéken, 100 mérföldről kiszúrja a kocsimat, kocsi nélkül meg nem tudok dolgozni, meg semmit se tudok csinálni.

Még felhivom a főnökömet, hogy ma nem lesz takaritás. Felbontok pár sört és azon gondolkodom, hogyan tovább?

Hát, igy elsőre az jut eszembe, bérelek egy kocsit, de ki ad nekem érvényes jogositvány nélkül?

Na innen folytatjuk, ha a rendőrség és a sheriff megengedi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hagyma.blog.hu/api/trackback/id/tr543273331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Page20 2011.10.03. 07:57:08

Nos igen. Az irigyelje a mostani állampolgárságod, életed, aki az illegálisként átélt gázos részeket is tudja irigyelni!
Sztem az ilyen és hasonló esetek jelzik egy ember életében, h jó vagy rossz irányba megy-e. Mert ha nem a mostani lenne a te sorsod, tuti küldtek volna haza.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.03. 08:04:39

Tudod, irigylem, hogy így el tudtál távolodni a dolgoktól. Hogy nem érzek semmi önsajnálatot, csak a mesét. Egészséges lélekre vall.

kerikak 2011.10.03. 10:02:51

olyan nehéz ott jogsit szerezni vagy olyan sokba kerül vagy mi volt a gond?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.10.03. 16:14:12

Nekem itt, Angliában volt egy érdekes autós tapasztalatom. Jött egy fekete srác beköltözni az albérletbe ahol mi is lakunk jelenleg, egy másik fekete srác hozta a kisteherautójával.

A Ford Escortunk ott pihegett mellettük a parkolóban amikor megérkeztek. Kiszáll a sofőr, kiszól:

"Kié az az autó?"
"Enyém."
"Francia?"
(Hö?) "Nem, magyar. Honnan tudtad, hogy külföldi?"
"Átlátszik a rendszám a ponyván."
"Aham."
"Azt tudod, hogy két évig hozzád sem nyúlhatnak ezzel az autóval?"
"Én azt hittem, csak hat hónapig közlekedhetek vele."
Erre hosszasan kifejtett valamit hogy miért is két év, amit nem egészen értettem, meg hogy hogyan járta be Európát, időnként a rossz sávban autózva, blabla.
"Eladod?"
"Hö, nem." De itt már én is röhögtem.

Az a poén, hogy az EU-s jogsimat 50 fontért becserélik angolra, ami kb. életem végéig érvényes.

deputy sheriff 2011.10.04. 00:18:18

Kis off, kurvara bejon az uj design, le a kalappal nember van! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.04. 01:50:45

@kerikak: szept 11 elott bemutattad a magyart, kitoltotted a tesztet es vezettel 10 percet, kb 1 ora alatt megkaptad 5-8 evre, de en eltrehanykodtam mert nem hoztam el a magyar jogsimat, mivel eppen akkoriban jart le az orvosija, meg hat itt nem divat csak ugy megallitani az embert, nekem nem volt szerencsem, miota kint vagyok olyan 8-szor allitottak meg, Maryt 50 ev alatt egyszer de akkoris gyorshajtott tehat volt miert
szept 11 utan az elso flordia volt/ mivel a terroristak ott eltek/ aki kotelezsove tette a SSN-t a jogsihoz, igy nem tudtam megszerezni, mert az meg nem volt
hogy hogyan szereztem megis az nemsokara jon:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.04. 01:52:14

@deputy sheriff: meg egy kicsit finomitani kell mert nem latszik a nyakam, meg sok a hagyma, de megoldjuk:) amugy Nember Van valoban fantasztikus nember
/amugy rajz-matematika tanarno, ilyen hulye parositast:)

kerikak 2011.10.04. 10:28:24

@hagyma: kíváncsian várom :)

Mokele-Mbembe 2011.10.04. 14:57:38

Azért a színösszeállításon látszik, hogy női hölgy készítette :-))
De a tartalom a régi, az a lényeg

Shinjuku 2011.10.04. 23:42:05

:) Nagyon jo volt ez is Hagyma... varom a kovetkezot. En kozben otthon voltam par napot. Jo volt talalkozni a regi haverokkal, de azert mosolyogva szalltam ki a gepbol Houstonban.

saunier 2011.10.05. 04:23:48

Életem első amerikai látogatását töltöm most (Georgia), rengetegszer eszembe jutsz, így ismeretlenül :)

kawics 2011.10.05. 18:00:46

@Mokele-Mbembe: " noi holgy..." a mai nap poenja :D

kawics 2011.10.05. 18:52:06

@hagyma: Ugy latom innentol, azert lassan elindult az Eleted normalis kerekvagasba. Gondolom azert meg lesznek kalandok, de ha mar egyedul, de nem maganyosan is megtudsz elni, akkor mar ez nagy lepes.

Igen, par hagymat ritkits ki :D

Gratula Nember One-nak :)

kawics 2011.10.05. 18:53:32

@saunier: Na, vakacio vagy uzleti ut?
Mennyi ideig maradsz ? Hogy tetszik ???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.07. 02:52:59

@Mokele-Mbembe: sok valasztasa nem volt, egy lila hagyma belseje ilyesmin nez ki:)
@kawics: nekem elotte is normalis volt, vitt a lendulet az elejen, ma mar nem takaritanek azert, bar ha nem lenne mas valasztasom....
de remelem ezt a reszet par evvele zelotrt letudtam

FLO-rida 2011.10.07. 05:56:02

@hagyma:

Kíváncsivá tettél, mit csináltál ezután, mivel jártál dolgozni ? Remélem gyorsan jön a folytatás.
Még szokom most, hogy kocsi nélkül itt teljesen halott vagy. Ha valaki elviszi az egyetlen kocsit a családból, a többi vár, míg haza nem jön a másik. Még egyet nem akarunk még venni...nehéz a kezdet, de talán mi is túléljük, mint Te. Megszokjuk vagy megszökünk :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.07. 14:41:53

@FLO-rida: sokan nem ertik,, hogy itt tenyleg meghalsz auto nelkul
megszokjatok, sot...
terveim szerint vasarnap jon a folytatas, mivel offos vagyok
ha csak ket felnott is van a csaladban a 2 kocsi elengedhetetlen hosszabb tavon, rovid tavon lehet varialni
es vannak szerencses helyzetek, Maryvel egyutt dolgoztunk a Brown Hotelben Louisvilleben es egeszen pontosan 3 perc setara laktunk a hoteltol az THE 800 toronyhazban
meg az egy kocsit is alig vettuk elo a garazsbol, mert minden kozel volt, bolt, ettermek, pubok, melo
de ez kivaltsagos helyzet volt es nem is sirom vissza

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.07. 22:12:21

@D4D:
social security number
SSN
barmit akarsz amarikaban csinalni, igenybe venni, dolgozni, kolcson stb
az elso kerdes minden nyomtatvanyon a a neved
a masodik a SSN szamod...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.07. 22:14:58

OK SS szamod vag SSN-ed
hulyen lehet leirni az amerikai roviditeseket, mert ugye a number mar eleve szam...
szoval manapsag mar lakast is korulmenyes berelni ssn nelkul, jogositvany meg keptelenseg szerezni
par honapig elfogadjak a nemzetkozik vagy pl. a magyart, de utana nem
09.11 elott sokkal megengedobb volt a torveny

vizsla_barat 2011.10.08. 17:09:05

@hagyma: a magyar jogsit nem fogadjak el. De a mextexek ebben is talalekonyak,200 digo hasznal egy ssnt.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.10. 01:20:37

@vizsla_barat: Massachutsetsben 1 évig vezethetsz magyar jogsival.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.10. 01:34:19

A környék értékelésére nekem itteni ismerősök egy furának tűnő, de praktikus módszert ajánlottak.
Ha van több Starbucks a közeli környéken, akkor az jó környék, mert a Starbucks csak aránylag biztonságos, középosztálybeli többséggel rendelkező körzetekben terjeszkedik.
Ha túl sok a McDonalds a közelben, az viszont arra utal, hogy ez kissé lepukkant környék, mert őket ez nem annyira zavarja.
Én február óta itt vagyok és nincs jogsim, igaz, leginkább bringával közlekedek, kocsim sincs.
Majd télre veszek, mert akkor se gyalog, se bringával nem célszerű errefelé járni.

Csak azt a hülye vizsgát nem akaródzik letenni, nem a közlekedési szabályokkal van bajom, azokat tudok, amúgy meg 27 éve vezetek, csak meg kéne tanulni az összes átkozott büntetési tételt, amit azért találtak ki, hogy a tiniket kicsit megrettentsék. A könyv több mint fele erről szól, a közlekedés szabályok mellékesnek tűnnek.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.10. 04:17:30

@hagyma: Nem tudom, én elég jól kihúzom autó nélkül, bringával. Mondjuk 10-15 mérföldnél nem mennék többet egy nap, de nem is igazán kell. Igazából télre is csak azért kell majd kocsi, mert elég nagy havazások szoktak lenni és nem takarítják rendesen, illetve amikor takarítják, rátolnak mindent a járdára meg az út szélére, akkor se gyalog, se bringával nem érdemes közlekedni.
Ezt már az első nap megtanultam februárban, mikor 10 mérföldet gyalogoltam, hogy megnézzem a leendő lakásom, annak felét a többsávos autóút szélén, mivel vagy nincs járda, vagy félméteres hó volt rajta.
De amíg nincs jég, addig a bringa oké, ha valamelyik béna amcsi sofőr el nem üt...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.10. 20:16:53

@Boston2: hat nekem szinte elso perctol kellett
most olyan 20 percre vagyok a melotol,olyan 8 merfold /es jo dombos/ az nekem sok bringaval, raadasul gyakran ejjel jovok haza, tovabba lehet eso lehet ho, es akkor meg nem beszeltem a bevasarlasrol, meg neha ugye out of city...
ha valaki eleinte csak nagyon akar sporolni es gyujteni es napi bevasrlast vegez nem 2-3 hetit, hat annak egy darabig biztos mukodik
olyan isten nincs, hogy en itt bringazzak:)
Maryrol nem is beszelve:)

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.10. 23:09:47

Nem az ordogtől való pedig.
Azt tudom, hogy a helyiek ufónak néznek, nem értik, hogy lehet autó nélkül közlekedni.
Simán elhozom a 20 kilónyi heti bevásárlást vele. De már kinéztem egy utánfutót is... Vittem már kisszekrenyt, ventillatort....
Én meg csak mosolygok, mikor minden reggel látom, hogy a 300 méterre lévő parkolóból kisbusz hozza a kocsival érkezőket a munkába. Az már tényleg a lustaság csúcsa, hogy ennyit nem képesek gyalogolni.
Én is éjjel járok gyakran. És? Elől-hátul 2-2 lámpa, fenyvisszaverok, ha kell, villogó mellény. Az eső se probléma, van egy katonai poncsóm, vizhatlan nadragom, cipővédőm, gyakran mentem már zuhogó esőben.
Az egyetlen igazán komoly akadály a tél, na meg a béna autósok...
Amúgy dugóban sokkal gyorsabb is bringaval. :)
Persze nem akarok senkit rábeszélni, de nekem működik.

susztertangó 2011.10.11. 06:34:22

Szia Hagyma! Ez off itt, de talán hamarabb olvasod. Sajnálom, hogy nem cseréltünk levélláda címet, -akármiért is-így nem tudtam megvilágitani a moslék megjegyzésem.Túl érzékeny a nyilvános felületen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2011.10.11. 14:49:19

Drága Hagyma Úr! Megkaphatnám a minden keddi betevőmet? Új posztra gondolok, mielőtt Mary félreértené.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.11. 19:53:24

@Boston2: nekem ez nem mukodik, mar nem abban a korban vagyok es hegynek fol hegynek le en nem bringazok 20 kiloval, bar jelzem, ha Maryvel elmegyunk vasarolni, csak a sor 20 kilo:)
@susztertangó: lehet hjogy felreertettelek, en csak a beirasra reagaltam viccesen, hogy amit leirt, hogy mit evett azt lehet megtiltana a disznoknak az EU
ennyi volt es nem tobb
szurka az EU-nak meg a hozzaszolonak kozosen:)
@dömbi: eskuszom most dolgozom rajta, Mary halistennek elment melozni:)

susztertangó 2011.10.11. 20:52:19

@hagyma: :-))Oké, ha nem adol maszek címet az én titkom marad mire gondoltam....

Büszke_troll 2011.10.12. 09:01:53

@susztertangó:
rákattansz a "hagyma" nickre, úgy kb. 12 sorral előtted, aztán az új képen jobbra fent az "üzenetküldés" gombra.

Az email címét így sem fogod megismerni, de tudsz neki küldeni egy személyes üzenetet, a blogon regisztrált email címére.

kawics 2011.10.12. 21:44:58

@vizsla_barat: Meg veszik a szamokat vagyis a kartyakat, amivel egy evig vagyis adobevallasig el lehet lenni.
Aztan az adobevallas hataridejenek lejarta utan szolnak menjel mar ugyan be, mert mas is azt a szamot hasznalja es adotulfizetesed van :D

kawics 2011.10.12. 22:05:42

@Boston2: A Starbucks mar a kevesbe igenyes kornyekre is kitelepul, mert nagy a konkurencia. Szerintem ez a nezet ma mar elavult. Ahogy en latom.

Az elejen sokan bicikliznek, jobb hijan.
A busz elejere is fel lehet rakni, igy meg gyorsabb a kozlekedes.

Aztan majd rajossz, hogy tudjak itt a zsaruk, hogy ki biciklizik. Aki illegalis, mert ugye nincs lehetosege jogsira. Aki hobby bringas az maskepp van feloltozve es nem cipeli a hatan a 20-kilos bevasarlast :) Akiknek bevontak ittas vezetesert a jogsit azok megszervezik a csaladtagokkal vagy kollegakkal a bejutast.
Szoval elobb-utan rajossz, hogy nem biztonsagos a biciklizes. Sot.
Kocsi nelkul halott vagy, akkorak a tavolsagok, hogy nem tudsz elni.
Gondolom biciklivel eleg beszukult a teruleted, ahol mozogsz.
Itt, barhova mesz, nem az ID-t kerik. Itt a jogositvany kerik, mert szinte mindenkinek van, kiveve a mentalis serulteket es a "bicikliseket".
Azert nem irtam mozgasserulteket, mert azok is vezetnek. Oxigenpalack az ules mellett, cso az orrban es vezetnek, ha hianyzik mondjuk a labad, megoljak, hogy a kormanyrol tudd kezelni a gazt es a feket. Es igy tovabb..
Az igazan idosek 90 - es a folottiekre gondolok, azok megveszik a jo nagy autokat, mert az a biztonsagos es szepen elvezetgetnek nem tul nagy sebesseggel es nem tul nagy tavolsagokra. De naponta vezetnek.

Hat a jardak tenyleg erdekesek, van jarda aztan egyszercsak nincs jarda. Majd megint lesz jarda ami nem egyenes folytatasa az elozonek, kijjebb vagy beljebb folytatodik, keskenyebb vagy szelesebb. Aztan merfoldeken keresztul semmi, majd kiepitett bicikliutak vannak. A fene sem igazodik ki rajta.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.13. 02:58:28

@kawics: Nem vagyok illegális, H1B munkavállalási vízumom van.

Az elején, mikor még hideg volt, a két hónapig a cég adott kocsit, de azóta gyakorlatilag csak bringával járok (persze mikor a barátnőm kijött meglátogatni, akkor béreltem kocsit), csak a hangszert nem szeretem a hátamon cipelni, de mentem már oda-vissza 8 mérföldet hátamon basszgitárral is. (Nagyjából egy ilyen sugarú körben mozgok, de 5 mérföldön belül mindent megtalálok, ami a mindennapokhoz kell.)

Rendőr még sose állított meg, nem a hátamon cipelem a bevásárlást, legfeljebb a Macbookot egy kis hátizsákban, hanem profi oldaltáskákban van a bringán.
A biztonság pedig kizárólag az autósok miatt rossz, akik többnyire nem szokták meg, hogy az úton nem csak ők mehetnek.
Egyébként nem messze van jópár főiskola, egyetem, ott kimondottan sokan bringáznak és van vagy kerékpárút, vagy leválasztott kerékpársáv. És nem csak fiatalok, hanem minden korosztály, láthatólag nem sportból, hanem napi közlekedésképpen.

Tisztába vagyok azzal is, hogy jogosítvánt kérnek, de eddig még mindig meg tudtam oldani, amit akartam az útlevéllel is, bár néha akadtak kezdeti nehézségek, amik idegesítőek voltak.

kawics 2011.10.13. 03:53:46

@Boston2: Bocs, ha felreertheto voltam, nem gondoltam en arra, hogy nem legalisan vagy itt, ezt egyebkent sem szoktam forszirozni, mindenkinek maganugye.

Csak arra gondoltam, hogy a bicikliseket is megallitjak, persze kornyektol is fugg.
Itt Floridaban inkabb futnak az emberek, nem nagyon bicikliznek. Persze ez egy "idos" allam. Egyebkent a gyalogosokat sem szoktak meg az autosok. Itt Floridaban pirosnal lehet jobbra kanyarodni es ugye neznek balra, hogy kanyarodhatnak-e jobbra, es jobbrol megy a gyalogos a zebran, szabad lampa jelzesnel!! na itt szoktak balesetek lenni sajnos.

Nekem is volt olyan, hogy kertek a jogsit , adtam az utlevelet, de nem vette be a gep a szamot. Tokoltek egy darabig, majd a mogottem sorban allot megkerdeztek lehuzhatjak-e a jogsijat :)

Hat ha nem az egesz eletedre rendezkedsz be itt, akkor ertheto a kerekparozas.
Foleg, ha meg szeretsz is bringazni, de azert esoben, hoban nem irigyellek.

vizsla_barat 2011.10.13. 04:26:35

Ahol van ermes mosoda,oda ne menj. Mindenhol mukodik ahol eddig eltunk.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.13. 04:51:21

@kawics: Kösz, oké, csak gondoltam, tisztázom. :)
Igen, két éves szerződésem van, utána megyek haza.
Amúgy abban igazad van, hogy más környéken nehezebb dolgom lenne, de ez egy olyan suburb, ahol rengeteg bevásálóközpont, étterem, stb. van a környéken.

Télre mindenképpen kell majd kocsi, annyira hardcore én se vagyok, hogy olyankor bringázzak.

@vizsla_barat:
Úristen, a ház aljában van, én is oda járok. :)
Na, itt ez annyira nem állja meg a helyét, fél mérföldre van innen egy érmés mosoda a Savers mellett, és amúgy a környék teljesen jó, február óta lakom itt és soha semmit nem éreztem, hogy ne lenne biztonságos vagy hogy az itt lakókkal lenne valami konfliktus. Mondjuk egyik oldalról temető van és a holtak a legbékésebb szomszédok. :)

vizsla_barat 2011.10.13. 05:08:55

@Boston2: azt hiszem nem jartal meg normal kornyeken. Az ermes mosoda nem a kozeposztaly sajatja. Bar ahogy csuszik lefele a tarsadalom...

Shinjuku 2011.10.13. 08:55:34

@Boston2: H1B-vel lehet SSN-ed. Szerintem menj be gyorsan a legkozelebbi social security office-ba es vid magaddal az utleveledet es az I-94 papirt (a feher cetlit amit lepecseteltek a hataron es az utleveledben kell tartani)... 2 heten belul kapsz SSN-t... addig nem lehet itteni jogsid amig ezt nem teszed meg. Celszeru meg ITIN-t szerezni (Individual Taxpayer Identification Number) de kell is majd, mert ha 6 honapnal tobbet tartozkodsz itt egy even belul, akkor itt kell adot fizetned (megjegyzem, jobban jarsz vele mintha otthon fizetned)
A jogsi egyebkent baromi konnyu. Egyszer eleg atolvasni az adott allam kreszkonyvet es siman meg tudod csinalni az elmeletet. A gyakorlatra meg elvileg idopontot kell elore kerned, de ha eleg koran odamesz akkor sorba is allhatsz a meguresedo vizsgahelyekert. Nekem annak idejen 2 napig tartott jogsit szereznem.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.13. 13:48:21

@vizsla_barat: Nézz utána West Roxburynek és gondold át....

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.13. 14:12:16

@Shinjuku: Köszönöm.
Mikor ideértem februárban, első dolgom volt SSN-t kérni. Nem 2, hanem 5 hétig tartott, míg elküldték.
Adózásos dolgokat a cég intézi.
A Massachusets-i vizsgán nem csak közlekedés szabályokat kérnek, azzal nincs is gondom, hanem például ilyeneket is:
""Conviction for driving without a Licensed Driver: Suspension period
60 days - first offense
180 days - second offense
one year - subsequent offenses
Reinstatement requirements:
All offenses require you to retake the learner's permit exam. Second offense requires a Driver attitudinal Retraining course.
Fee to reinstate: $100""

És ilyenből van pár tucat oldalnyi.

A 20 kérdésből akár a fele is ezekből lehet.
Van egy oldal, ahol ilyen teszt kérdéssorokat lehet kitölteni gyakorlásképpen, ott is általában a fele ilyen kérdés, és azok mindig leviszik 80% alá. Logikátlan dolgokat elég nehezen jegyzek meg.

kawics 2011.10.13. 17:28:59

@Boston2: Na mondjuk nem csodalkozom, a floridai teszt is egy agyrem !
HA eloszor kapnak el es X szazelek alatt van a veralkohol szinted vagy HA afolott
HA masodszor kapnak el es X szazalek alatt van vagy afolott

HA harmadszor............

Es ez meg tovabb bonyolodik, hogy egy even belul tortent az eset vagy ket even belul es igy tovabb. Es meg tovabb bovul a bortontetellel nemcsak a penzbuntetessel.

Aztan meg jon a kozmunkaora hozza.
Szoval egy agyrem szerintem is.
Azert van a rendor, hogy kimondja mi a buntetes es kesz, en meg megnezhetem a netem jol szamolt-e.

Viszont azt jonak tartom, hogyha nem ertesz egyet a buntetessel, akkor besetalsz a birosagra, kersz a portastol egy nyomtatvanyt, kitoltod es visszaadod Neki, aztan jon az ertesites a "targyalas" idopontjarol.
Legtobbszor ott van rendor is, aki megbuntetett.
Aztan eldol, hogy megfelelo volt a buntetes vagy sem. Az egesz par percig tart.
Ha masra nem, arra jo, hogy kitold a befizetes hataridejet 1-2-3 honappal, ha eppen megvagy szorulva.

Shinjuku 2011.10.13. 17:56:13

@Boston2: brr... Texasban egyszerubb bar itt is vannak buntetesi teteles kerdesek de az csak az elso 1-2 kerdes aztan a tobbi rendes kozlekedesi...

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.13. 18:59:06

@Shinjuku:
Igazából kicsit ellentmondásosak az értesüléseim, volt, aki azt mondta, csak 2 ilyen kérdés volt, volt aki szerint a fele.
Én még szeretnék elsőre átmenni biztosra.

vizsla_barat 2011.10.14. 02:35:50

@Boston2: tul kozel az autopalya:) meg sok az ermes mosoda. Kulonben az egesz keleti part repulhetne. De kerem olyankor tessek megterrorizalni,amikor az osszes politukusgeci DCben dekkol. Utana lehetne megszabadulni CA-tol,na ugy mar egesz elheto lenne Amerika.

vizsla_barat 2011.10.14. 02:40:21

@Boston2: a kedvencuk az iskolabusz. Ezert 7:20 es 7:40 kozt tilos kimenni az utra:) Ott all fel USA a buszok mogott.

kawics 2011.10.14. 03:29:24

@Boston2: Figyelj menj fel a helyi DMV oldalara, keresd meg, hogy hova mehetsz, mert a nem allampolgaroknak ki van jelove hova mehetnek.

Ott ingyen adnak egy hivatalos Driver's Handbook-ot. Abbol megtanulhatod a tesztkerdeseket.

Annak a vegen ott van az osszes vizsgakerdes, amibol osszeallitjak a tesztkerdeseket.
Na ott meglatod, hogy mennyi ilyen torveny van a tesztben. Szerintem, igaz ez nem szamit, nincs 50 %.
De online is elofizetheted a kerdeseket.
Lehet mar tudod ezeket, akkor elnezest, csak segiteni akartam.

Boston2 · http://boston.blog.hu/ 2011.10.14. 04:07:14

@vizsla_barat: Nem annyira közel... :)
Érmés mosodával csak eggyel találkoztam eddig. De a környék tényleg kellemes, rengeteg zöldterület, elég szép kis családi házak.

Ja, igen, nem járok olyan korán, hogy találkozzak iskolabusszal. :)

@kawics:
Köszönöm, Driver's Handbook van már jó ideje, de a Mass.-i nem tartalmazza a kérdéseket. Online lehet találni, befizettem, és ott kb. fele kérdés büntetős, azért is nem mentem még vizsgázni, mert ott nem tudtam háromszor egymás után 80% fölött végigcsinálni ezek miatt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2011.10.14. 10:54:06

@Boston2: Hat evet eltem Miltonban. Roxbury/Mattapan - csakis felhuzott ablakkal es minel gyorsabban :(

Shinjuku 2011.10.14. 18:17:48

@vizsla_barat: Szoval akkor sullyedjen el a keleti part, DC es Kalifornia... En annyira nem vagyom Kansasba sajnos, de New Mexico sem a szivem csucske. :(

kawics 2011.10.16. 03:00:00

@Boston2: Ha bemesz a DMV irodaba, akkor ott vannak a teszt gepek.
Oda barmikor leulhetsz es csinalhatod a tesztet.
Senki nem kerdezi mit csinalsz. Ha vizsgazni akarsz rajta, akkor a pultnal elotte be kell jelentkezni.
Probald ki es meglatod, hogy vannak osszerakva a tesztek.

Lehet rogton ott maradsz es megcsinalod elesben is.

Egy kalappal !

kawics 2011.10.18. 02:50:13

Na, megint nagy lett itt a csend :(

"Az agy" bejegyzeshez latogassatok vissza!!

Oriasi :D

Szaby96 2011.10.18. 14:47:15

@hagyma: ma megérkezett a csomag, beletoltam a fényképezőmbe, és okés. :)
köszönöm.

kawics 2011.10.19. 18:31:53

@Szaby96: Gratulalok a memoria kartyahoz.

De azert meg a Hagyma blog kezdolapjat is bezoldithetned, mert az a kek, mint szin, engem kifejezetten idegesit.
Persze ez csak egy szereny keres reszemrol, mert ugye kozom nincs hozza :D

Szaby96 2011.10.20. 13:22:15

@kawics: kék kezdőlap? mire gondolsz?
okok, persze jelezhetitek, ha valami nem jó. térképpel még gyakorlatozok. : D

Dr. Kix 2011.10.24. 10:41:12

@hagyma: Már lehet reklamálni a poszt-talanságért? Csak halkan, de azért hallhatóan.

Olyan, mint a legrosszabb drog díler: kialakítja a függőséget, aztán elvágja az anyag forrását!

Shinjuku 2011.10.24. 20:48:53

@Kix: Szerintem rovidesen fizetos lesz az oldal...

D4D 2011.10.24. 21:13:50

Hagyma! Írj valamit! Akármit! Azt se bánom, ha a sarki gyorsétterem étlapját posztolod ki, csak tegyél mellé két utcaképet!

mégsem én voltam? 2011.10.24. 21:36:18

@D4D: malackarajon szokott hozzászólni
a nagyon durva elvonási tünetek ellen ott lehet vele beszélgetni (most éppen a padlizsánról)

kerikak 2011.10.25. 16:35:55

hello, új posztooot akaroook!!!

hunkati 2011.10.26. 16:50:46

En is varom az uj posztot!

Addig is olvassatok el "Az agy" poszthoz irt megjegyzesemet annak a bizonyos autoszerelo Belanak az utolso napjairol itt az USA - ban.

MPL firstlady 2011.10.29. 16:40:35

Tivadar, lusta vagy, tudom, hogy voltál többször offos, és amikor az elnök nálatok járt akkor is söröztél meg hevertél.

alkotói válságban vagy, vagy mi?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.10.30. 17:11:51

@MPL firstlady: jaja valsag, meg rengeteg melo
de remelem ma befejezem, amit elkezdtem avgy 2 hete:)
/ a melo mennyisegerol annyit, hogy mult penteken eletem legnagyobb fizetesemet kaptam:)/ szoval reggelre szerintem jovok:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2011.11.01. 15:28:27

@hagyma: csak egy ötlet. mi lenne, ha fizetőssé tennéd az oldalt? akkor talán lenne új poszt? 10. 11-én megígérted, hogy rögtön lesz, már írod. ?...
hát de nah!

wanderlust1975 2011.11.01. 18:34:13

Hagyma eltűntél...Írj..

kawics 2011.11.03. 18:22:24

@hagyma: Most lehet akkor, hogy iras helyett vasarlassal toltod az idot Mary-vel :)

FLO-rida 2011.11.06. 13:13:43

@kawics:
Szerintem ráéreztél... Itt könnyen megesik az emberrel az ilyesmi :))))

VonBraun 2011.11.06. 16:51:02

Szia hagyma. Tegnap este voltam kint a 19-ben (törzsvendégként), és szó került rólad. Most már legalább van valami képem arról, hogy miért nincs post. Azért várjuk... ;)

Szaby96 2011.11.09. 20:47:27

@kawics: @hagyma: Tetszik az új ikon? maradhat? a térképpel az van, hogy nem jön össze berakni az oldalra, de még keresgélek, érdeklődök, és remélem sikerül! most végülis az ikon miatt írtam be. az egy hagyma. :)

Büszke_troll 2011.11.10. 09:04:06

OFF
@Szaby96: szia,
játszottam pár percet a fejléc háttérképpel (összenyomtam, a hagyma fejét emiatt megnöveltem).
Ha ezt illesztenéd be, látszana az egész hagyma.

kepfeltoltes.hu/111110/hagyma1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Bejlag 2011.11.14. 23:56:26

Szerintem ez a fejléc nem passzol hozzád.
Elolvastam mindent Tőled, sőt még a kommentjeidbe is belenéztem.

Te biztosan nem lila hagyma vagy. Inkább kissé paprikás, kissé sózott hagyma.

Viccet félretéve, ez a fejléc nem passzos. Pláne ez a "Hagyma megy amerika" dolog. Olyan "Semmirekellő betolakszik máshová, mer' otthon nem kell" szaga van.

Én jobbat tudnék gyártani. Mert ez gagyi. És nem is a Te stílusod.

Különben nem akartam offolni, csak bosszant. Írj többet, sokat, hogy hazai szemmel láthassuk azt, amit nem tudunk.
Pláne, hogy velem egykorú vagy. Van vér a pucádban.
Te nem egy ilyen hagyma vagy. Inkább egy fej, Hagyma. :)

VonBraun 2011.11.17. 13:21:59

hagyma, asszongya a tűzfal, hogy a blogodra navigálva ártalmas programot észlelt, gamesfree.ca
Mindegy, ha lesz poszt valamikor, majd elolvasom a reader-ben.

miszisz 2011.11.20. 06:28:09

Irhatnál már végre ujra. Csak jövünk ide, aztán semmi. Egy idő után lekopnak az emberek! Helló ébresztő, irány Amerika! :-)

kawics 2011.11.25. 00:30:09

@Bejlag: Huha, ez aztan a lelekbe latas:)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.11.26. 09:24:13

Én csak azért írok ide, hogyha valaki benéz és látja hogy nincs új poszt, de jobboldalt látja hogy valaki hozzászólt, azt higgye, hogy van valami történés. Gonosz vagyok :)

egybalkezes 2011.11.26. 09:43:30

Miért nincsen poszt tolás!?

Mokele-Mbembe 2011.11.26. 09:44:38

Úgy látom, a rendőrség és a sheriff nerm engedi...

mégsem én voltam? 2011.11.26. 17:39:20

@Yooha: aggódni nem kell, hagyma napi aktivitással kommentel máshol :-))

pszichonauta 2011.12.16. 12:51:48

Írta anno, hogy csak januárban lesz új bejegyzés.

MPL firstlady 2011.12.16. 16:56:36

lusta vagy Tivadar:P

@pszichonauta: melyik januárban? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2011.12.18. 18:21:33

Szerintem meg elfelejtette hogyan kell posztot csinálni:)

spájdernecc 2011.12.20. 16:16:45

@Andrass9:
vagy simán csípni akarja a szemünket

Szaby96 2011.12.25. 11:12:35

@Büszke_troll: köszönöm. felhasználom.! (:
És a többieknek arra nem tudok mit mondani, hogy miért nem ír mostanában hagyma.. de kitartunk! (:

prunoki 2012.01.04. 19:23:55

a betyár mindenit, én meg nem elhittem a karajon, hogy már élesíti a posztot?

temperepempe 2012.01.09. 15:01:05

Nah, új év, új élet, esetleg új poszt..?

pszichonauta 2012.01.11. 14:03:35

Szerintem nem lesz több poszt.

susztertangó 2012.01.12. 06:58:46

Á, téli álmot alszik...kérdésekre se válaszol,,ü dóga...

kawics 2012.01.13. 01:44:51

Na, gondoltam benezek es elolvasom az elmaradt posztokat !!

Es mit latok ? Semmit :D

pszichonauta 2012.01.13. 09:29:46

Ha akart volna még írni, már írt volna :S

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2012.01.14. 07:01:15

Le sem szar bennünket ez az amerikai.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.01.15. 11:08:04

Megnéztem előre és márciusig nem lesz új poszt.

Jóska Pista 2012.01.18. 21:10:32

Szia hagyma, jó a blog, mikor lesz új poszt?

:)))))))))

pszichonauta 2012.01.22. 01:56:28

Hagyma, miközben nézed, hogy ki nyer Dél-Karolinában, azért a blogra is vethetnél egy pillantást :D

Sunny Days 2012.02.04. 11:06:52

Szia Hagyma, hétfőn tényleg jön a folytatás? Nagyon várom!

mandelstam01 2012.02.06. 22:35:54

Tivadar, várjuk a folytatást...ígéret szép szó...:)

Dr. Kix 2012.02.10. 15:07:25

Vajon kiszedjem RSS-ből ezt a blogot? Nem szeretném, de ennyi hallgatás után nem tudom, van-e értelme ott tartani. :(

Büszke_troll 2012.02.17. 03:46:58

Kezdek kételkedni az új posztban...

bazd meg 2012.02.19. 01:27:31

Hagyma, bar meg csak ket posztot olvastam el es a hozzaszolasokat, de nagyon tetszik, amugy mikor jottel ki ide?

bazd meg 2012.02.21. 00:13:36

Mar meg van, elolvastam, azt tudtad hogy 1996 elott mindenkinek meg az illegalisoknak is adtak SSN ?

Imre apó 2012.02.26. 20:11:27

Hagymaszakika írjámán újat, ha volt mán időd is:):)

Imre apó 2012.02.26. 20:13:14

@Andrass9: Már kezdek aggódni, hogy mi van vele:)

Imre apó 2012.02.29. 17:47:06

Hagyma Te lusta dög:):) de, ha holnap se lesz, akkor felejtős:):)

Sunny Days 2012.02.29. 23:50:38

Felidegesít, hogy mindenfele posztolgat és bebiggyeszti a blogja linkjét, csak ide nem akar írni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.03.01. 18:56:39

@sunny_days: Az még csak hagyján, de állandóan azzal etet mindenkit, hogy majd "holnap" - az milyen jó lesz!
Szerencsére néhányunk már tudja mit jelent a "szicsasz" :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.03.06. 18:02:22

Ez a blog beleállt a földbe... (?)Kár, télleg jól nyomta a gazda.Én is elég lusta vagyok, soxor eltelik 2-3 7 is két poszt között, de azért fél év...Na mindegy, ahogy Matula bácsi is mondta: "ű dúga"

Benikuty 2012.03.06. 20:08:19

elfogyott a blogger, mint Samu nadrágja. ami nem baj, csak ne lengette volna be, hogy folytatja. link, mint a lómáj;)

SomeSeed 2012.03.19. 15:16:43

Mi lesz a folytatással? Nem a f@szfejű Kőbájker fos blogján kell kommentelni, hanem itt.

pszichonauta 2012.04.03. 04:18:26

Hát emberek, szerintem ennyi volt. Napra pontosan fél év telt el az utolsó bejegyzés óta. Nyugodtan kiszedheti mindenki az RSS-ből a blogot. Itt már nem lesz új poszt, ennyi idő után ezt kijelenthetjük.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.14. 15:11:50

Hagyma, te ilyen jól, érthetően írsz a blogodon...:O:)) a hsz-eidben meg mintha nem is ugyanaz az ember... ez mi ez így?????

Dr. Kix 2012.04.18. 08:40:45

Hagyma RSS-ből ki! :(

Ti, akik látogatjátok-e (ha még látogatjátok egyáltalán) blogot: mit tegyek be helyére?

Imre apó 2012.05.07. 17:03:27

@anica inkognitóban: Yes, ahogy írod. Hagyma egy, na mindegy.

pszichonauta 2012.05.22. 23:31:59

Hagyma, remélem azért nem írsz, mert a könyvedhez tartogatod a jó történeteket :S

shg 2012.05.23. 09:52:26

sziasztok, tud nekem valaki segíteni? kezdő vagyok. mennék.nincs nagyon választásom
grunewolves@gmail.com
és tök buta vagyok szóval elkéne pár jótanács.

susztertangó 2012.06.07. 23:34:50

...karaj sincsen, te sem vagy már, ...

Lady.Bird 2012.06.08. 18:06:36

@susztertangó: azt ígérte, júliustól újra indul - én hiszek neki

Lady.Bird 2012.06.08. 18:08:20

@susztertangó: mondjuk a karajért kár...
(tudja valaki, mire volt jó a változás?)

kawics 2012.06.28. 18:07:34

???????????????????

Lady.Bird 2012.06.30. 20:38:23

Lesz holnap új poszt? Megígérted...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.07.01. 14:15:45

lesz
holnap startolok
hianyzik meg vagy 5 ev amerikai ittlet:)
befejezem, ha elkezdtem es a julius laza:)

retard 2012.10.02. 07:51:58

Remélem az évfordulóra jön az új post, már nagyon várom :)

regent123 2012.10.09. 12:00:25

@retard: Nem lett. :(
Ma is hiába néztem be. Hagyma légyszíves folytasd! Holnap is benézek.

pszichonauta 2012.10.12. 01:45:40

Most már akkor egyáltalán nem lesz? :(

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.12.04. 06:13:55

Hagyma, nem hagyhatod ott abba! Könyvet írsz vagy lesz folytatás a blogon?

pszichonauta 2012.12.11. 00:20:57

Kár a gőzért, nem fog válaszolni :S

Rezesbanda 2013.01.04. 23:50:39

Végigolvastam az egészet, még a hozzászólásokat is. Rákattantam teljesen.Képtelen voltam abbahagyni.
De evvel nem vagyok egyedül ahogy nézem.
Számtalan ember várja rajtam kívül a folytatást és reméli, hogy lesz újabb post. Talán pont azért mert bármelyikünk lehetne "Hagyma" !!! mégis te vagy az, aki nekivágott Amerikának 100 dollárral és még mindig ott vagy. Folytasd kérlek!

ekibit 2013.02.12. 21:35:45

2011.10.03-án írta ezt, ez 1 év és 4 hónap!
Szerintem vége van ennek, bár nem értem minek ígérgeti...

spacedog007 2013.02.15. 20:32:45

úgy néz ki hogy vége...

gabors 2013.02.28. 23:23:12

hagyma rendszeresen ir a Homar blogra !!!

pl. ma is :

homar.blog.hu/2013/02/28/mar_a_teat_is_kisporoljak_a_filterbol/fullcommentlist/1#c19164554

lehet visszament orbanisztanba

gabors 2013.03.29. 18:24:16

@gabors:

nem ment vissza !!! talan irni is fog vagy befejezi ... legalabb is ezt mondta egy masik blogon ...

udv

pszichonauta 2013.03.29. 19:30:00

@gabors: De már másfél éve ilyeneket mond :D

gabors 2013.03.29. 19:58:58

@pszichonauta: meglatjuk most mar nem kell a sherifftol felnie (hacsak nem vezet ittasan)

SC-ban van uj kocsija meg ho is van ott mint megtudtam meg vannak hegyek is ..

gabors 2013.03.30. 02:04:29

bocs North Carolina .. igen azt mondja .. most North Carolina-ban van

gabors 2013.03.31. 06:09:47

es tiz napja amerikai mutatott kepet az allampolgarsagi papirjarol es valodinak latszott (lattam tobbet is bar nekem nincs)

ugyhogy kitartas !!! lehet hogy mint amerikai visszater ...

pszichonauta 2013.03.31. 15:19:01

@gabors: Már eddig is amerikai volt, hiszen szavazott az elnökválasztáson.

gabors 2013.03.31. 16:43:05

@pszichonauta: nem tudom a homar egy hete attol hangos hogy hagyam allampolgar lett minden nap minden posztban benn van hogy hany napja tegnap volt 10 napja sot meg kepet is tett fel a felesegevel es az allampolgari papirjaval.

mivel az elmult 10 napban elnokvalsztas nem volt igy legalisan nem szavazhatott..

az usa-ban ez szovetsegi buncselekmeny lenne senki nem hulye aki allampolgarsagra palyazik hogy ilyet csinaljon.

Sot nekem irta teganp hogy a marad repi bar addig meg nem szavazott de mostantol a republikanusokra szavaz tobb konkret kerdesem volt amire valasz nem jott csak anyit hogy nem szereti az Obamat.

Mit mondott kire szavazott ?????

gabors 2013.04.01. 01:22:56

@pszichonauta: megtalaltam azt mondta hogy 2012 mar szavazni fog az elnokovalasztason csak mint latjuk 5 honappal kesobb kapott allampolgarsagot... apro kis hibakon tobb honapot lehet vesziteni ...

spájdernecc 2013.04.02. 14:49:23

Te Koma!
nem azt ígérted, hogy kiposztolod a nagy állampolgári muri intim részleteit?
:)

Cavalcanti 2013.04.13. 01:05:57

Hagyma! Ez egy nagyon jó blog. Két év késéssel olvastam. Miért állt meg? Mi az oka?

Muscari 2013.04.25. 21:24:02

Hagyma, please!!!!

Azt igerted, az iden folytatod. Talan ha nem mas blogokon lognal minden szabadidodben, jutna idod erre is. Ne kelljen mar csalodnunk benned.

bundika1986 2013.04.28. 02:48:27

Hagyma! Nagyon sokan várjuk a folytatást, a várakozásnál pedig csak az rosszabb, hogy nem tudjuk, van-e értelme egyáltalán. Vagy zárd le az egész történetet egy pár soros "Köszönöm az eddigi figyelmet, ennyi volt." bejegyzéssel, vagy folytasd. Csak kérlek, kérünk; ne hagyd így a levegőben hagyni a blogot.

gabors 2013.05.18. 03:19:55

na ????

valami van ... de meg nem az igazi !!!

sok szerencset !!!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.10. 18:35:57

Kellene már folytatni a blogot... :)
És befejezni a könyvet... :)
És visszajönni a Határátkelőre... :)

Más kérésem nincs ;)

gabors 2013.10.11. 20:55:44

Na varom mi lesz ... a homaron ismet folytatasrol olvahattunk...

Addis 2013.12.16. 20:34:55

Vegigolvastam a blogot, amire veletlen talaltam ra. En is US-ban elek, es jo volt elolvasni masok tortenetet mert egyutt tudok erezni. Viszont sajnalatra melto, hogy csak ugy abbamaradt. Remelem nem hazatoloncolas vagy borton miatt... Az szar lenne. :)

_mesüge 2014.02.21. 19:16:40

Kedves Hagyma!
Már régebben is sokszor láttalak a Határátkelőn, és mindig imádtam, ahogy Mary-ről írsz! Szerintem minden nő arra vágyik, hogy így beszéljenek róla!: ) De a blogod csak most taléáltam meg, szenzációs, bár még csak az elején járok, de legalább van mit olvasni. Soha sem folytatod már?: )
Köszi az eddigieket!

gabors 2014.06.20. 17:45:04

hagyma haza latogatott ha igaz meg mindig Mo-on van kovetkezo hetig talan

es igerte a homaron beszamolot ITT

vagy megirja a veget ... kitudja

gabors 2014.06.27. 21:12:01

hagyma visszatert amerikaba es homaron azt mondta megirja amit latott a Mary-szemivel meg a sajtjaval

"irok de nem tolem Mary szemevel aki osamerikai a wc a szatyor is az o szemevel volt megirva de az reszletkerdes volt minden mast atprobalok adni az reakcioji alapjan, kommentalva az en 15 evvel ezelotti valtozasaival egyutt
az anyag keszul"

töpörtő 2014.09.12. 12:32:29

Üdv hagyma,mikor készül el a magyarorszàgi nyaralàsrol igért posztod?Hol jàrsz mostanàban mert homàron nem vagy làthato.

gabors 2014.11.02. 18:51:16

mz/x teszt teszt teszt.....

egy, ketto

gabors 2014.12.30. 19:36:02

van meg egy nap 2014-bol .... talan valamit beir ne maradjon mar a blog 2014-ben hagymatlanul amiota nincs uj poszt (2011 Octobere) azert 1x vagy 2x irt ... lehet elveszett a password :-(

gabors 2014.12.31. 17:54:29

hagyma honapok utan ismet feltunt a homaron..... van esely hogy ide is ir ?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.17. 15:11:17

Ááá, faxt, nem lesz ez már folytatva.Hagyma két éve hülyíti a jónépet... :D

gabors 2015.06.29. 16:16:30

@geegee: homarozni raer ... most is csak ide snasszol egy amerikainak irni ... vagy lezarni ...

kombusz 2015.06.29. 22:41:51

mi van hülye hagyma megdöglött a blogod? :D
ne a homárral foglalkozz hanem ezzel a szaros blogoddal :D

gabors 2015.06.30. 17:37:46

@kombusz: miota allampolgar elfoglalt is meg csak egy magyar bevandorlo ...

gabors 2015.09.17. 21:27:44

@kombusz: homarrol ismet vegleg elbucsuzott lehet itt lesz hamarosan ... :-)

gabors 2016.06.02. 22:01:55

majd megirom ide mikor meg lesz az allampolgari eskum ....

gabors 2017.03.28. 19:10:38

Hagyma,

Ahogy igertem ... most ideirom a blogodba .. ma 28/3/2017 kb 10:00 EDT ota amerikai allampolgar is vagyok.

Kicsit talan tovabb vartam erre a lepesre, de most mar elmondhatom hogy eletem hosszabb reszet eltem vegig az USA-ban legalissan. Hol tanultam hol pedg dolgoztam, mindig legalis vizumom volt (es az I-94 is mindig a duration of stay-ben maradt). Kesobb pedig mint Permanent Resident eltem mar jo nehany eve. (az zold kartyat ma el is vettek)

gabors 2017.03.28. 19:56:05

@kék madár: koszi ... de vegul is nem egy akkora eredmeny (hiszen vagy jar vagy nem) .... arra buszkebb vagyok hogy 25 eve dolgozom itt csaladom van hazat is vettunk van kutya is macska is stb.

es a tavalyi politikai foldcsuszamlast latva ugy gondoltam hogy nekem is hozza kellen jarulnom (a demokraciahoz) nem csak beszelni rola.

kék madár 2017.03.28. 20:13:49

@gabors: szerintem nagy dolog, nemcsak egy papir, de egy elkotelezettseg, eszme, ertek es vilagrend, nyilvan nem 100%-ig pozitiv, de tobbnyire az. A szavazas pedig nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy higgyunk benne, de hat ebben (is) egyetertunk.

gabors 2017.03.28. 20:27:12

@kék madár: igy van a szavazas egy nagy motivacio volt de kicsit elkestem vele...

bar elnok nem lehetek, de egyik masik "kongreszpeople"-t siman lenyomnam mind tapasztalatban mind politikai ismeretekben

(a penz gyujtes talan nehezebben menne ahhoz meg kellett volna valtoztatni a nevemet en voltam a 3 akinek a csaladi nevet meg sem probalta kimondani a hivatalnok ... )

Dikusz 2017.03.28. 20:52:49

@gabors: én is hadd gratuláljak, fotót nem raksz fel? :)))

gabors 2017.03.28. 20:56:59

@Dikusz: ' fotót nem raksz fel? :))) "

mirol ??? nem hiszed el ??

amugy nem lehetett meg az epuletbe sem bevinni semmilyen elektromos keszuleket nem hogy kamerat ...

igy fotot a helyszinen nem lehetett kesziteni most ha lefotoznam az allampolgarsagi kivonatot (stukkerem az nincs, akkora amerikai zaszlom sincs max a kutyamat tudnam belevenni) akkor hitelesebb lennek ?? (vicc vooot)

Dikusz 2017.03.28. 23:38:31

@gabors: persze, hogy elhiszem. De nem véletlenül tettem a végére a szmájlit.
Csak emlékszem a fotóra a T.Homáron:)

gabors 2017.03.29. 01:28:56

@Dikusz: "Csak emlékszem a fotóra a T.Homáron:) "

ja emlekszem meg napokig ment

kék madár 2017.03.29. 08:34:31

mi se vagyunk hulyek: egy eszak karolinai modoros Trump rajongo agyrem blogjan "beszelgetunk" tole eleg tavolallo kerdesekrol :)

gabors 2017.04.29. 23:05:00

Biztos van, akinek nem jott be hagyma stilusa, de azt hiszem van, amikor az ilyesmit felre kell tenni.

www.gofundme.com/hagyma

uns97 2017.05.09. 21:30:56

Részvétem a családnak! Hagyma, tudom már nem tudod elolvasni, de hogy tudd, nekem hiányozni fogsz, nyugodj békében.

gabors 2017.05.23. 18:41:23

Kar hogy nem lett befejezve es a konyve sem ....

gabors 2020.12.12. 22:12:01

Meg mindig el a blog pedig hagyma mar 3.5 eve elment....

gabors 2021.08.18. 02:55:53

Ha mar itt vagyok hagyok mar egy kommentet is ....

Udv mindenkinek

P.Elliot 2021.08.19. 03:15:02

Hagymanak a fia igazan feltehetne ide az apjanak a konyvet, illetve a konyv nem lett befejezve, igy feltehetoen ki sem adva, olyan jo lenne olvasni ami van belole.

Apja emlekere, nekunk akik szerettuk otet.......

Muscari 2021.08.23. 11:13:28

@P.Elliot: nagyon jó ötlet. Szívesen olvasnám úgy is, hogy sajnos nincs befejezve. Milyen hamar elment, borzasztó.
süti beállítások módosítása